Upptäck nu

Kulturvägen Ekomuseum Västergötland är ett upplevelseområde där du möter en rad besöksmål som ofta drivs av småskaliga landsbygdsföretagare eller ideella föreningar. Här hittar du bland annat lantligt boende, gårdsbutiker, mat & fika, konst & hantverk och museer. Allt inbäddat i ett omväxlande landskap präglat av jordbruk med mångtusenårig historia. Vi ordnar många aktiviteter med den vackra, avstressande naturen och den rika historien som medaktörer.

Kulturvägen slingrar sig utmed norra Ätradalen med omnejd, från Tranemo kommun i söder via Ulricehamn upp till Falbygden (Falköpings kommun) i norr. Sträckan är en del av den urgamla kommunikationsleden via vatten och väg från kusten till det inre av Västergötland. Här bedrevs handel och här hade man tillgång till den senaste informationen. Vår bygd var i äldre tider ett gränsland och har också påverkats av invaderande fientliga arméer. Kulturvägen har även några besöksmål i Herrljunga och Mullsjö kommuner

Tag de snirkliga grusvägarna och låt landskapets minnesmärken i form av borgar, runstenar, stenåldersgravar och medeltida kyrkor berätta historien för dig. Njut samtidigt av en levande landsbygd genom dofter, smaker, synintryck och många personliga möten.

Välkommen!
Kulturvägen Ekomuseum Västergötland ek. förening